Adresgegevens
Openingstijden
Maandag 08:00 tot 17:30
Dinsdag 08:00 tot 17:30
Woensdag 08:00 tot 17:30
Donderdag   08:00 tot 17:30
Vrijdag 08:00 tot 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

 

Met spoed medicijnen nodig?

Alle BENU Apotheken hebben een inloopspreekuur op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) van
11.00 tot 12.00 uur om uw medicatievragen aan de apotheker te kunnen stellen.

Daarnaast bieden alle BENU Apotheken een herhaalservice aan. Loop gerust de apotheek binnen voor meer informatie over deze diensten.

Voorlichtingsbijeenkomst

Osteoporose          18 juni 2014
   

Servicedag

Inhalatietechniek    27 november 2014
   

Algemeen

Beherend apotheker: 
dhr. B. Brunink

Big-registratienummer:
19044523117

Kvk-nummer:
30166253

BTW-nummer:
8092.21.512.B01

 

 

 

BENU Apotheek Wester helpt je graag met de beste zorg voor jouw gezondheid. Bezoek ons in onze apotheek of maak gebruik van onze online diensten.

Team


Ons team staat voor je klaar om je zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Spoedrecepten

Als je buiten onze openingsuren met spoed medicijnen nodig hebt, dan kun je terecht bij de dienstapotheek op Rotterdam Noord.

Dienstapotheek Rotterdam Noord
Kleiweg 500
3045 PM Rotterdam
Tel. 010–4617878

Je kunt óók terecht bij de dienstapotheek op Rotterdam Zuid.

Dienstapotheek Rotterdam Zuid
Maasstadweg 59b
3079 DZ Rotterdam
Tel. 010-4866328

Services

Nieuwe patiënten
Als je een nieuwe patiënt bent in onze apotheek zijn wij je graag zo goed mogelijk van dienst.
De volgende gegevens zijn dan belangrijk om aan ons door te geven:

 • persoonsgegevens van jou en je eventuele gezinsleden
 • verzekeringsgegevens voor de declaratie van je medicijnen en zorg
 • welke geneesmiddelen je (chronisch) gebruikt (zo mogelijk in een overzicht van je vorige apotheek)
 • medische gegevens zoals zwangerschap, overgevoeligheden, ziektes en aandoeningen - deze kunnen belangrijk zijn voor de veiligheid van je geneesmiddelgebruik.

Recepten
De recepten die je overlegt in de apotheek maken we gewoonlijk direct voor je klaar. Soms hebben we een middel niet of onvoldoende in voorraad. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om cremes of capsules die speciaal bereid moeten worden of homeopathische of weinig gebruikte middelen die voor jou besteld moeten worden. Je kunt dan kiezen of je al een deel van je medicijnen mee wilt nemen of dat je ze liever allemaal ineens meekrijgt. Voor middelen die niet direct geleverd kunnen worden spreken we een tijdstip met je af waarop ze voor je klaar liggen.

Als je met je recept geneesmiddelen haalt in de apotheek zullen wij vaak gegevens bij je navragen. Ook duurt het soms even tot je recept klaar is. Dat heeft te maken met de handelingen die daarvoor nodig zijn:

 • controle van je persoonsgegevens
 • controle van je receptgegevens
 • verwerken van het recept via de computer
 • controleren of de nieuwe geneesmiddelen veilig samengaan met middelen die je al gebruikt of met de medische gegevens die wij van je kennen en daarop eventueel aktie ondernemen (in overleg met jou, met de arts en/of intern met de apotheker)
 • klaarmaken van de voorgeschreven middelen
 • de receptverwerking laten controleren door een tweede assistente of de apotheker
 • zonodig informatiemateriaal bijeenzoeken
 • declaratiegegevens controleren (verzekering, bijbetalingen, kwitantie en dergelijke).

Je mag dan gerust even gaan zitten tot wij met je recept klaar zijn.

Veilig medicijngebruik
Samen met je (huis)arts of specialist zorgen wij ervoor dat je geneesmiddelen bij jou zo effectief, correct en veilig mogelijk werken. Wij houden daarvoor bij welke geneesmiddelen je gebruikt of gebruikt hebt - je medicatiehistorie - en of die elkaar verdragen. Ook controleren wij of je geneesmiddelen veilig gebruikt kunnen worden gezien je medische kenmerken, zoals zwangerschap, overgevoeligheden, aandoeningen en ziektes.
Informeer ons over deze gegevens zodat we onze zorg voor jou verder kunnen verbeteren.

Privacy
Je hebt recht op bescherming van je persoonlijke levenssfeer, zeker waar het je medische gegevens betreft. Met een aantal apotheken en huisartsen hebben we de verwerking hiervan geautomatiseerd. Hierop is een privacyreglement van toepassing dat geldt voor alle betrokkenen. Het is aangemeld bij de Registratiekamer en voldoet aan wettelijke eisen. Je persoonlijke gegevens worden alleen door ons gebruikt in het kader van je behandeling met geneesmiddelen, de controle op de veiligheid en correctheid daarvan en voor het declararen van de kosten ervan bij je zorgverzekeraar of bij jezelf.
Het verstrekken van je medicatiegegevens aan derden (zoals specialisten, ziekenhuizen, apotheken en dergelijke) gebeurt als regel alleen met je instemming.

Bezorgregeling
Als je om gezondheidsredenen je geneesmiddelen niet zelf bij de apotheek af kunt halen en je niemand in je directe omgeving hebt die dat voor je kan of wil doen, is de apotheek bereid deze bij jou te bezorgen. Eventueel geeft je huisarts via je recept aan dat bezorgen om medische redenen gewenst is.
Wanneer je wilt dat wij de medicijnen bij bijvoorbeeld de buren willen afgeven of in de brievenbus, geef dit ons dan van te voren door!

Betaling
De meeste medicijnen worden vergoed door je zorgverzekeraar. Als het kan sturen wij de rekening voor je medicijnen direct door naar je zorgverzekeraar. Anders betaal je de kosten direct aan de balie in de apotheek, of aan de bezorger, als er bij je bezorgd wordt.
De apotheek levert receptgeneesmiddelen alleen op rekening als je instemt met automatische incasso. Je kunt een verklaring tekenen waarop je ons machtigt het bedrag van je bankrekening te incasseren. Je hoort dan ook welke regels wij daarbij hanteren.
Je kunt in de apotheek pinnen of contant afrekenen.

Generieke geneesmiddelen - Generieke geneesmiddelen en parallelle geneesmiddelen
Wij werken samen met verzekeraars en overheid om de kosten van geneesmiddelen zo laag mogelijk te houden. (Huis)artsen schrijven al zoveel mogelijk voor op de naam van de werkzame stoffen en wij leveren onder die naam af zodra een middel zo beschikbaar is. Ook leveren wij uit kostenoverwegingen soms identieke geneesmiddelen uit andere EU landen af (dit heet parallelimport). Graag vertellen wij je hier meer over als je dat wilt.

Speciale bestellingen
De apotheek kan niet alle middelen — met name alternatieve en homeopatische middelen — in voorraad hebben. Daarvoor zijn er teveel in omloop. Als je wilt kunnen we bepaalde middelen voor je te bestellen. Wij doen dat dan graag. Als je later deze deze middelen niet meer nodig hebt, kunnen wij zulke bestellingen gewoonlijk niet meer terugsturen. In dat geval moeten we de kosten voor zo'n bestelling toch bij jou in rekening brengen.

We maken gebruik van cookies op deze website zodat we u beter van dienst kunnen zijn met onze services.